2024. április 20. 08:35

KezdőlapWRCOgier továbbra is tervez a rallysporttal 

Ogier továbbra is tervez a rallysporttal 

-

A nyolcszoros rally világbajnok, Sébastien Ogier idén csupán néhány versenyen indul a Rally Világbajnokságon, mely mellett kipróbálta a WEC sorozatot is, azonban a jövőben még vannak tervei a rallysportban. 

Sébastien Ogier miután tavaly megnyerte nyolcadszor is a rally világbajnokságot az idén félállásban folytatja WRC-karrierjét, mely mellett a WEC sorozatban is rajthoz állt a Toyotával. 

A francia versenyző a WRC-ben Monte-Carlo Rallyn második lett, majd a Portugál Rallyn való 30. helyet követően Kenyában a negyedik helyen zárt. 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Ogier a WEC-ben három versenyen állt rajthoz, köztük a legendás Le Mans-i 24 órás futamon, azonban nem kívánja folytatni az idei szezont, de a jövőben nem zárja ki, hogy visszatér Le Mans-ba. 

A 38 éves versenyző pedig a Rally Világbajnoki szereplést is folytatni kívánja a jövőben. 

“Jövőre ismét szeretnék indulni a Monte-Carlo Rallyn – mondta Sébastien Ogier a francia BFM Alpes-nek. – Ez a hazai versenyem. Ugyan részlegesen visszavonultam, de teljesen nem hagytam abba a rallyversenyzést. Továbbra is a Toyota versenyzője vagyok és idén is indulok még néhány versenyen. A Monte mindig olyan számomra, mint egy buli, mert annyi szurkolói támogatást kapok, ezért szeretnék jövőre is indulni.” 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

A jelenleg a vb nyolcadik helyén álló Ogier idén várhatóan az Új-Zéland Rallyn és a Japán Rallyn is rajthoz fog állni. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss