2024. április 27. 01:18

KezdőlapWRCEgymást követő hétvégén rendeznének WRC futamokat 

Egymást követő hétvégén rendeznének WRC futamokat 

-

Simon Larkin, a WRC Promótere elárulta, szeretné, ha a jövőben az egymáshoz közel eső WRC futamokat egymást követő héten rendeznék meg, ami megkönnyítené a logisztikát. 

“Amikor 2013-ban megalapítottuk a WRC Promóter céget, a célunk között az is szerepelt, hogy a régi klasszikus WRC futamokat visszahozzuk – mondta Simon Larkin, a WRC Promóter rendezvényigazgatója a Stuff magazinnak. – Sikerült Kenyát és a görög Akropolisz Rallyt visszahoznunk, idén pedig újra megrendezik az Új-Zéland Rallyt, mellyel jól állnak a tárgyalások a 2023-as futamot illetően is. Új-Zéland már 2020-ban visszatért volna, de ezt a járvány meghiúsította.” 

Az új-zélandi verseny Ausztráliát váltotta a WRC naptárban, de a terv, hogy minkét verseny a naptárba kerüljön. 

“Egy Rally Világbajnoki futam létrehozása komoly feladatot igényel a hatóságoktól és kormányoktól. Szeretnénk visszatérni Ausztráliába is, amire jó esély van 2024-ben. Ezt azonban nem szeretnénk az Új-Zéland Rally rovására megtenni. Szeretnénk mindkét versenyt a naptárba tenni, és ha sikerült egymást követő héten megrendezni a versenyeket, akkor az megkönnyítené a logisztikát is. Erre azonban nem sok esély van, mert 3-4 nap a hajóút a két ország között. 2019-ben a Chile Rally és Argentína között egy hét különbség volt, ami miatt a csapatszemélyezetek egy része visszarepült Európába.” 

Az Ausztrál Rally 2019-ben szerepelt utoljára a WRC naptárban, és a részvevők már a helyszínen tartózkodtak, amikor az avartüzek miatt végül törölni kellett a versenyt. 

Az Új-Zéland Rally 2012-ben volt utoljára WRC futam, idén pedig szeptember 29-október 2. között lesz megrendezve. 

Friss