2024. április 27. 01:00

KezdőlapWRCA Toyota elárulta, milyen beállítás kell Finnországban 

A Toyota elárulta, milyen beállítás kell Finnországban 

-

A Toyota Gazoo Racing technikai igazgatója, Tom Fowler elárulta, hogy milyen beállítások kellenek a Finn Rallyn, hogy sikert lehessen vele elérni. 

Finnországban nagyon gyors és sima pályákon zajlik a Rally Világbajnokság futama, ezért különleges beállítások is szükségeltetnek a Finn Rallyn. 

“Egy sikeres rally autó Finnországban gyakorlatilag egy aszfaltos autó a murván – mondta Tom Fowler a Dirtfishnek. – Azonban, ha egy Finn Rallyra beállított autót használnánk Szardínián, akkor az katasztrófa lenne, még ha a hasmagasságot magasabbra is tennénk, mert Finnországban a hasmagasság nagyon alacsony és merev.” 

Először a Toyota sem találta a jó beállításokat. 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

“Ha jól emlékszem, Észtországban először egy finnhez hasonló beállítással mentünk, ami a nagyon gyors pályákra jó volt, de a lassabb pályákon a Hyundai nagyon elvert minket. Legközelebb már kompromisszumot kötöttünk a beállítás terén, az autó pedig jó volt a gyors pályákon és a lassabbakon is jóbb lett. Tavaly már jobbak voltunk a Hyundainál a lassabb pályákon, a gyorsabbakon pedig egyforma volt a tempónk.” 

A versenyzők azonban más és más beállítással mennek a Toyotánál. 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

“Minden versenyző egy napot tesztel és módosítja saját belátása szerint az autót. Az Észt Rallyhoz képest mások a körülmények és az útfelület is Finnországban. Tulajdonképpen hasonlóak a két versenyen használt beállítások, de kis részletekben teljesen mások.”

Friss