2024. április 25. 10:59

KezdőlapWRCKét új Európai verseny a WRC-ben? 

Két új Európai verseny a WRC-ben? 

-

Jövőre két régi verseny kieshet, míg kettő bekerülhet a WRC naptárába, melyek közül az egyik teljesen új lenne. 

Simon Larkin elárulta, jövőre sivatagi versenyzés is jöhet a Rally Világbajnokságon, amikor összesen 14 futamot rendeznének, köztük nyolc Európait. 

“Eltökélt szándékunk, hogy egy Közel-Keleti versenyt tegyünk a Rally Világbajnokság naptárába – mondta Simon Larkin, a WRC promóter rendezvénymenedzsere. – Az is célunk, hogy jövőre, vagy 2024-ben legyen egy Észak-Amerikai futamunk is, mert szeretnénk, ha Észak-Amerikai verseny is lenne a Dél-Amerikai mellett. Jelenleg van egy nagyszerű havas futamunk Svédországban, egy megerőltető versenyünk Szardínián és Görögországban, egy ugyancsak nagyszerű aszfaltos futamunk Horvátországban és egy gyors murvás utakat tartalmazó fordulónk Finnországban. Ugyanakkor hiányzik a sivatag-jellegű versenyzés, amin szeretnénk változtatni.” 

A hírek szerint a Portugál Rally és Spanyol Rally jövőre kikerülhet a WRC naptárából, ahova Ciprus és teljesen új helyszínként Lettország kerülhet. Lettország már 2020-ban is felmerült lehetséges helyszínként, amikor a járvány miatt sorban mondták le a futamokat, de eddig a Liepaja Rally csak az Eb naptárban kapott helyet. A Ciprus Rallyt utoljára 2009-ben rendezték meg vb futamként, majd később az Európa-bajnokság naptárában szerepelt, jelenleg azonban a Közel-Kelet Rally Bajnokság futama. 

Friss