2024. április 19. 05:47

KezdőlapWRCLappi célja a dobogó hazai versenyén 

Lappi célja a dobogó hazai versenyén 

-

Esapekka Lappi 2017-ben éppen Finnországban szerezte egyetlen WRC futamgyőzelmét, idén azonban ismét dobogóra állna hazai futamán. 

Ugyan a hatodik helyen ért csak célba Észtországban, de hazai versenye előtt sikerült még jobbá tenni a Toyota Yaris Rally1-et Esapekka Lappinak, aki bízik benne, hogy a Finn Rallyn a dobogóra tud állni. 

“Azt hiszem, sikerült javítani az autón – mondta Esapekka Lappi. – Finnországban kissé más beállításra van szükség, mint Észtországban, pedig a két verseny nagyon hasonló. Azt gondolom, hogy sikerült az autóval jobb beállítást találni, így pozitívan várom a hazai versenyt. A dobogó reális célnak tűnik, ha nincs problémánk. A sebességünk jónak tűnt a teszten. Bízom benne, hogy Finnországban is a Toyota autói lesznek a leggyorsabbak.” 

Esapekka Lappi a világbajnokság 11. helyéről várhatja a Finn Rallyt, melyen első napi nyolcadik rajthelye lehetőséget biztosít számára, hogy erős pozíciót harcoljon ki a nap végére. 

A 31 éves versenyző korábban kilencszer indult hazai versenyén és legjobb eredményét 2017-ben érte el, amikor nyerni tudott, 2019-ben sem sokkal maradt el ettől a bravúrtól, akkor második lett a Citroennel. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss