2024. április 25. 05:55

KezdőlapWRCLászló Zoltánnak továbbra is van esélye a WRC3 dobogóra 

László Zoltánnak továbbra is van esélye a WRC3 dobogóra 

-

László Zoltán a Szardínia Rally óta ugyan nem versenyzett a WRC3-ban, még mindig maradt esélye a WRC3 dobogójára. A magyar fordos az Ypres Rallyn ezt az esélyt pedig tovább erősítheti. 

László Zoltán mér Begala Tamás navigálásával kezdte az idei WRC3-as szezont a Monte-Carlo Rallyn, ahol még nem sikerült a célba érés.  

Horvátországtól már Kürti Tamás foglalta el a navigátori ülést és Horvátországban megnyerte a kategóriát, míg Szardínián a második helyet szerezte meg a pécsi pilóta. 

A két dobogós eredménnyel pedig hét verseny után a WRC3 hatodik helyét foglalja el László Zoltán, azonban hátránya mindössze 14 pont a harmadik helyen álló kenyai McRae Kimathi mögött, de a második helyezett Lauri Joona is is csak 18 pontra van, így a belga Ypres Rallyn visszatérő magyar fordos továbbra is életben tartotta reményeit az év végi dobogóra.

Fotó: MGR Images

Az 59 éves magyar versenyző sikereit a megbízható, egyenletes teljesítményével érte el, amit, ha folytatni tud Belgiumban is, akkor biztosan dobogóra állhat, hiszen a kategóriában csupán Jan Cerny és Enrico Brazzoli indul még az aszfaltos futamon. 

Cerny az ötödik, míg Brazzoli a hetedik helyet foglalja el a WRC3-ban. 

A bajnokság azonban Finnországban folytatódik jövő hétvégén, ahol öten állnak rajthoz a kategóriában, köztük Joona és Cerny, valamint három finn versenyző. 

Friss