2024. április 24. 16:42

KezdőlapWRCEvans: Finnország mindig a szezon csúcspontja

Evans: Finnország mindig a szezon csúcspontja

-

Elfyn Evans egyik kedvenc versenye a Finn Rally, ahol tavaly már nyerni is tudott, ezt az eredményt pedig idén is megismételné. 

A toyotás Elfyn Evans számára nagyon nehezen indult az idei Rally Világbajnokság szezonja, azonban az utóbbi versenyeken már sokkal jobb teljesítményt tud nyújtani.  

Portugáliában, Kenyában és Észtországban is a második helyet szerezte meg, a bajnokságban pedig fellépett a harmadik helyre 13 ponttal Thierry Neuville mögé és 2 ponttal megelőzve Ott Tanakot. 

A walesi versenyző a következő vb futamon, Finnországban 2011-ben debütált még Ford Fiesta R2-vel, azóta pedig kilenc alkalommal állt rajthoz a gyors versenyen. Legjobb eredményét tavaly érte el, amikor nyerni tudott, míg 2017-ben a második lett. 

“Finnország egyértelműen az egyik kedvencem! – jelentette ki a 33 éves versenyző. – Nem sok helyen lehet annyira élvezni a versenyzést, mint Finnországban. Számomra egyértelműen mindig ez a szezon csúcspontja, éppen ezért nagyon örültem, hogy tavaly nyerni tudtam. Az idei Rally1-es autók azonban teljesen más kihívást jelentenek, ezen a versenyen ugyanis 100%-ban kell bízni az autóban. Azt Észt Rally megadta az alapot, Finnországban pedig szeretnénk ismét átélni a tavalyi érzést.” 

A Finn Rallyn 22 szakasz vár a versenyzőkre augusztus 4-7. között, a versenytáv pedig 322,61 km lesz.  

A versenyzők dolgát csütörtöktől szombat délutánig eső nehezítheti, száraz körülmények pedig csak a záró napon várhatóak. 

Friss