2024. március 29. 14:40

KezdőlapWRCNeuville: Le kell győzni a finneket!

Neuville: Le kell győzni a finneket!

-

Thierry Neuville szerint jó bemelegítés volt az Észt Rally a finn vb futam előtt, ahol kész legyőzni a legnagyobb kihívást jelentő finn versenyzőket. 

Thierry Neuville idei kiegyensúlyozott teljesítményével a Rally Világbajnokság második helyét foglalja el. A belga versenyző az eddigi hét versenyből kettő kivételével mindig a legjobb ötben zárt, Svédországban pedig a második, míg Horvátországban a harmadik lett. A pontversenyben azonban így is inkább hátrafelé kell néznie, hiszen Kalle Rovanpera 83 pontos előnye már túl soknak tűnik, ugyanakkor Elfyn Evans 13, Ott Tanak 15, Takamoto Katsuta pedig csak 19 pont hátránnyal követi. 

A vb következő, finn versenyén a belga Hyundai versenyző 2012-ben debütált Citroen DS3 WRC-vel, és összesen kilenc alkalommal állt rajthoz a gyors, murvás versenyen. Neuville ugyan nyerni még nem tudott, de 2013-ban a második lett Ford Fiesta WRC-vel. 

“A Finn Rally egy komoly hullámvasút! – mondta a 34 éves belga pilóta. – Hol le, hol pedig felfelé megyünk a széles és nagyon jó tapadást biztosító pályákon. Sehol sem fontosabb az autóban való bizalom, mint a Finn Rallyn, ahol a jó tapadás miatt extrém nagy a kanyarsebesség. Azt hiszem, Észtország jó bemelegítés volt Finnország előtt, mert hasonló a két verseny, csak a finn pályák jobban tapadnak. Vélhetően ezúttal is a finn versenyzők lesznek a leggyorsabbak, ezért őket kell legyőzni a siker érdekében.” 

A Finn Rallyn 22 szakasz vár a versenyzőkre augusztus 4-7. között, a versenytáv pedig 322,61 km lesz.   

A versenyzők dolgát csütörtöktől szombat délutánig eső nehezítheti, száraz körülmények pedig csak a záró napon várhatóak. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss