hétfő, augusztus 8, 2022
KezdőlapWRCSolberg: Teljes gázzal! (videó)

Solberg: Teljes gázzal! (videó)

-

- Hirdetés -

Oliver Solberg idei hatodik versenyére készül Rally1-es autóval a Finn Rally alkalmával, és a svéd-norvég versenyző kész a rajttól a célig a gázon állni. 

Oliver Solberg idén öt versenyen indult a Hyundai i20 N Rally1-gyel, egy versenyen pedig a koreai gyártó Rally2-es autójával a WRC2-ben. A 2003-as világbajnok Petter Solberg fia az eddigi versenyeken mindössze Svédországban és Kenyában tudott pontot szerezni, kilenc pontjával pedig a vb 14. helyét foglalja el. 

- Hirdetés -

Most azonban az a Finn Rally következik, ahol a 20 éves versenyző tavaly debütált, akkor azonban a Rally2-es Hyundaijal baleset miatt nem tudott célba érni, idén azonban feledtetné ezt a rossz emléket a Rally1-es autóval. 

- Hirdetés -

“A Finn Rally szerintem a világbajnokság legjobb versenye – mondta Oliver Solberg. – Ez lesz az első versenyem a vb legerősebb kategóriájában, és már nagyon várom a Rally1-es autó nyújtotta élményt. Finnországban mindig ragaszkodok jelszavamhoz: Teljes gázzal! Úgy érzem, hogy a teszten sikerült jól felkészülni, az ugratások kihívást jelentenek, de igyekszem mindig egyenesen tartani az autót, és figyelni a leszállásra.” 

A vb legutóbbi versenyén a Hyundai fiatal versenyzője néhány alkalommal féloldalasan ugratott és csak a szerencsének köszönhette, hogy nem lett belőle baleset. 

A Finn Rallyn 22 szakasz vár a versenyzőkre augusztus 4-7. között, a versenytáv pedig 322,61 km lesz. 

A versenyzők dolgát csütörtöktől szombat délutáni eső nehezítheti, száraz körülmények pedig csak a záró napon várhatóak. 

- Hirdetés -

Friss