2024. április 19. 20:04

KezdőlapWRCLatvala: Folytatnánk veretlenségünket! 

Latvala: Folytatnánk veretlenségünket! 

-

A Toyota Gazoo Racing és Kalle Rovanpera is hazai környezetben szerepelhet a Finn Rally idején, ezért a csapatvezető, Jari-Matti Latvala is bizakodó. 

A Toyota Gazoo Racing hét futamon öt győzelmet aratva 87 pontos előnnyel várhatja a Finn Rallyt a gyártók bajnokságában, míg Kalle Rovanpera 83 pont előnnyel vezet a pilóták pontversenyében. 

A finn központú csapat pedig hazai futamán is folytatná a jó szereplést. 

“Hazai versenyként a Finn Rally mindig különleges számunkra – mondta Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatvezetője. – Észtországban nagyon erős teljesítményt nyújtottunk, ezért ez a cél Finnországban is. A két verseny nagyon hasonló, de Finnországban jobb a tapadás és magasabb a kanyarsebesség, így sokkal inkább élvezik a versenyzők a hétvégét. Biztos vagyok benne, hogy Kalle Rovanpera sok támogatást fog kapni a szurkolóktól, de a többi versenyzőnk is gyors lehet. Meglepetés ugyanakkor mindig előfordulhat.” 

A Toyota tavaly Elfyn Evans révén nyerni tudott Finnországban, míg 2017-ben Esapekka Lappi, 2018-ban és 2019-ben pedig Ott Tanak vezette győzelemre a japán gyártót. 

A Finn Rallyn 22 szakasz vár a versenyzőkre augusztus 4-7. között, a versenytáv pedig 322,61 km lesz.   

A versenyzők dolgát csütörtöktől szombat délutánig eső nehezítheti, száraz körülmények pedig csak a záró napon várhatóak. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss