2024. március 28. 21:57

KezdőlapWRCKettős Hyundai siker a nyitó szakaszon 

Kettős Hyundai siker a nyitó szakaszon 

-

A Hyundai versenyzői végeztek a Finn Rally nyitó szakaszának élén Thierry Neuville, Ott tanak sorrendben, míg a harmadik Takamoto Katsuta, a negyedik pedig Kalle Rovanpera lett. 

A Harju szuperspeciál szakasszal megkezdődött a Finn Rally éles része is, a 3,48 km-es pálya szélére pedig nagyon sok néző látogatott ki már csütörtök este is. 

A nyitó gyorsaságin Thierry Neuville volt a leggyorsabb 2:41.7 perces idővel, míg a Hyundai Motorsport örömét Ott Tanak duplázta meg, aki 1.2 másodperces hátránnyal a második időt érte el. 

A koreai gyártó versenyzőit három Toyota követte, sorrendben Takamoto Katsuta 2.6, a shakedownt nyerő Kalle Rovanpera 2.7, Elfyn Evans pedig 3.2 másodperc hátránnyal a legjobb időhöz képest. 

Evans-szel azonos időt teljesített Jari Huttunen is, aki először vezethet egy Rally1-es Ford Pumát. 

Oliver Solberg, Esapekka Lappi és Pierre-Louis Loubet ugyancsak holtversenyben zárt a hetedik helyen 3,8 másodperces lemaradással. 

A legjobb tízbe pedig még Adrien Fourmaux tudott bekerülni a Forddal Craig Breent és Gus Greensmith-t megelőzve. 

A murvás Finn Rallyn holnap kilenc szakaszt kell teljesíteni, köztük még egyszer a Harju szuperspeciált is, pénteken azonban már csak 2.01 km hosszan. 

Ami pedig az időjárást illeti, a pénteki utolsó szakaszokra eső érkezhet, míg szombaton nagy esély van az egész napos csapadékra, ami vasárnapra elvonul.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss