2024. március 29. 12:47

KezdőlapWRCKomoly fejlesztési csomagra vár a Hyundai 

Komoly fejlesztési csomagra vár a Hyundai 

-

A Hyundai Motorsport elárulta, az i20 N Rally1 problémáinak megoldását elsősorban az októberi komoly fejlesztési csomagtól reméli, azonban kisebb frissítést már Finnországra is kapott a hibrid autó. 

Az idei évre való felkészülés során a Hyundai Motorsportnak nem sok ideje volt, hiszen Koreából későn érkezett meg a hibrid autó megépítésének jóváhagyása, majd a téli teszteken sem tudtak elég időt szentelni a munkának Thierry Neuville balesete miatt. 

A lemaradással az idei szezon teljes egészében küzdött a csapat, legutóbb, Észtországban pedig Thierry Neuville és Ott Tanak is a megbízhatósággal és a tempóval bajlódott. 

A Finn Rallyra a koreai gyártó a finn tesztterületén készült és eszközölt néhány fejlesztést az autón, de a problémák nagy része csak októberben fog megoldódni. 

“A nagy fejlesztési csomaghoz homológizációra is szükség lesz, amit augusztus végéig lehet elvégezni, majd október 1-jétől lehet használni – mondta Julien Moncet, a Hyundai Motorsport csapatigazgató-helyettese a Motorsport.com oldalnak. – A fejlesztéssel már foglalkozunk és folytatni fogjuk a munkát, ami pedig a bajnokságot illeti, már sokkal nehezebb a helyzet. Sokkal fontosabb lesz az autó fejlesztésével foglalkozni. A fejlesztési joker felhasználását augusztus végéig lehet kérni, azonban, ha meg lesznek a fejlesztések, sem leszünk kötelesek idén használni a csomag minden rését. Ezért az év végére, vagy jövőre vetjük be a teljes fejlesztést.” 

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

A csapat azonban Finnországra is vitt kisebb fejlesztéseket. 

“Minden versenyre készítünk kisebb változtatásokat, melyek olykor a megbízhatóságot, olykor pedig pedig a teljesítményt befolyásolják. A Finn Rallyra az autó beállítását változtattuk. Nyilván nehéz versenyünk lesz, mert a Toyota hazai futama, de azt hiszem egy dobogós eredményért tudunk harcolni.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss