2024. április 20. 03:57

KezdőlapWRCÚjabb tízes Rovanpera javára, ezredek döntöttek a második helyről 

Újabb tízes Rovanpera javára, ezredek döntöttek a második helyről 

-

A Rally Világbajnokság nyolcadik, finn versenyét követően ismét tíz ponttal nőtt Kalle Rovanpera előnye, míg Ott Tanak az ezredmásodperceknek köszönhetően átvette a második hgelyet Thierry Neuville-től. 

83 pont előnnyel várhatta hazai versenyét, a Finn Rallyt Kalle Rovanpera, aki legfőbb célját bár nem érte el, hiszen a győzelem helyett meg kellett elégednie a második helyezéssel a versenyen, de a Power Stage-et megnyerve így is 11 ponttal növelte előnyét a bajnokság pontversenyében a győzelmet megszerző és a bajnokságban második helyre lépő Ott Tanak előtt. 

A második helyről csupán ezredek döntöttek Ott Tanak javára Thierry Neuville ellenében a Power Stage-en, ahol tizedben mérve azonos időt ért el a két Hyundai versenyző, azonban az ezredek már az észt versenyzőnek kedveztek, így egy ponttal megelőzték belga csapattársaikat a bajnokságban. 

A bajnoki negyedik helyen Elfyn Evans áll, aki bár harmadikként kezdte a hétvégét vasárnap délutánra kilenc ponttal lemaradtak a dobogó alsó fokáról. 

A gyártók között a Toyota Gazoo Racing számára alakult jobban a finn verseny, hiszen előnyét már 88 pontra növelte a Hyundai Motorsport előtt, míg a harmadik helyen további 77 pont hátránnyal a harmadik. 

A világbajnokság kilencedik futamát két hét múlva Belgiumban rendezik az Ypres Rallyn, ahol Thierry Neuville megpróbálhatja bajnoki második helyét visszaszerezni. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss