2024. április 25. 16:43

KezdőlapWRCKatsuta eddigi legjobb eredményét érte el Finnországban 

Katsuta eddigi legjobb eredményét érte el Finnországban 

-

Takamoto Katsuta főként pénteken tudott elég gyors lenni, majd szombaton küzdött a tapadással, de így is eddigi legjobb eredményét érte el a Finn Rallyn. 

Takamoto Katsuta számára Finnország jelenti a második hazáját, hiszen a Toyota utánpótlás nevelő programjának köszönhetően a finn pályákon fejlődött arra a szintre, mellyel már debütálni tudott a Rally Világbajnokság legerősebb kategóriájában. 

A japán versenyző számára azonban eddig mindig adódott valami probléma, és nem tudott igazán jó eredményt elérni. Katsuta az idei versenyen második napján is küzdött az elemekkel, de első napi tempójának köszönhetően így is meg szerezte a hatodik helyet, amivel az eddigi legjobb eredményét érte el második hazájában. 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

“Nagyon jól sikerült ez a hétvége, örülök, hogy nagyobb probléma nélkül sikerült célba érnem – mondta a japán toyotás. – Pénteken nagyon élveztem a csatákat, azonban szombaton problémát jelentette a változó tapadási szint, elkezdtem hibázni, megforogtam és elvesztettem a lehetőséget, hogy tovább harcoljak Thierry Neuville ellen. Vasárnapra változtattunk az autón és visszanyertem pénteki önbizalmam. A hétvége azonban megmutatta, hogy tovább kell fejlődnöm a változó körülmények közötti vezetés terén, de Finnországban sokkal jobban éreztem magam, mint Észtországban.” 

Nyyolc versenyt követően a 29 éves japán pilóta a világbajnokság ötödik helyét foglalja el. 

Friss