2024. április 26. 09:22

KezdőlapWRCNagyon gyors volt az idei Finn Rally, de így is csak a...

Nagyon gyors volt az idei Finn Rally, de így is csak a negyedik leggyorsabb

-

Az idei Finn Rallyn 125.3 km/h átlagsebességgel szerezte meg a győzelmet Ott Tanak, azonban még így is elmaradt a leggyorsabb WRC futam átlagsebességétől. 

132.7 km volt a legnagyobb átlagsebesség a hétvégi Finn Rally pénteki utolsó szakaszán, amit Esapekka Lappi ért el a szakaszt megnyerve, míg a legalacsonyabb átlag 77.4 km/h volt Harju szuperspeciálon, ugyancsak szombaton, amit Takamoto Katsuta nyert. 

A teljes verseny átlagsebessége pedig 125.3 km lett Ott Tanak által, amivel a WRC történelmének negyedik leggyorsabb futama volt az idei finn verseny. 

A legnagyobb átlagsebességű győzelmet 2016-ban szintén Finnországban jegyezték fel, amikor Kris Meeke nyert a Citroen DS3 WRC-vel. Az északír versenyző átlagsebessége akkor 126.6 km volt. 

A második leggyorsabb verseny egy évvel később ugyancsak Finnországban volt, amikor 126.2 km/h átlagtempóval nyert Esapekka Lappi a Toyotával. 

A dobogó legalsó fokára pedig a 2015-ös Finn Rally került, amikor Jari-Matti Latvala 125.4 km/h átlagos elérve tudott nyerni a Volkswagen Polo WRC-vel. 

Friss