2024. április 27. 06:59

KezdőlapWRC14 G-s becsapódás a Finn Rallyn 

14 G-s becsapódás a Finn Rallyn 

-

Tommi Heino és Patric Öhman a Finn Rally harmadik szakaszán szenvedett balesetet, a finn páros 14 G-s becsapódással zárta a versenyt. 

Tommi Heino és Patric Öhman első közös versenye, a pilótának pedig az első idei versenye volt a Finn Rally, azonban a Ford Fiesta Rally3-mal induló finn páros számára a pénteki második szakaszon véget is ért a verseny. 

“Próbáltunk könnyedén autózni, miközben a tempóra is figyeltünk – mondta a fiatal finn pilóta. – Volt egy lejtős rész, majd utána egy éles kanyar, melybe túl gyorsan érkeztünk és inkább meg sem próbáltam kanyarodni, mert azonnal borultunk volna. Próbáltam egyenes tovább haladva megállni. Azonban a fűben volt egy szikla, melyet nem tudtunk elkerülni. A GPS szerint 80 km/h-val haladtunk, és végül 14 G-vel csapódtunk be. Meghúzódott a nyakam és néhány izmom is sajog. Nagyon sajnáltam a balesetet, rossz volt később figyelni a versenyt.” 

Heino először vezetett összkerék-meghajtású autót is, a Ford Fiesta Rally3 nagyon tetszett a versenyzőnek. 

“Nagyszerű autó ez a Ford. Szerettem volna, ha tovább élvezhetem és tanulhatom, de örülök, hogy sikerült kipróbálnom egy összkerekes autót is. Nem tervezem, hogy a jövőben visszatérek az elsőkerékhajtású autóhoz.” 

A 20 éves pilóta korábban Rally4-es és R2-es Ford Fiestával versenyzett, futamai nagy részén Samu Vaaleri navigált. 

Friss