2024. április 26. 22:49

KezdőlapWRCMoncet: Most már megérdemlem az állást 

Moncet: Most már megérdemlem az állást 

-

Julien Moncet jelenleg csapatigazgató-helyettesként végzi a Hyundai Motorsport vezetését is, és a Finnországban szerzett győzelem után úgy érzi, megérdemelné, hogy kinevezzék csapatvezetővé. 

A Hyundai Motorsport története során először tudott nyerni Finnországban Ott Tanaknak köszönhetően, ráadásul korábban Szardínián is nyerni tudott a koreai gyártó. 

A csapatvezetői teendőket azonban Julien Moncet csapatigazgató-helyettesként végzi, és szerinte már megérdemelné a csapatvezetői tisztséget is. 

“Finnországban megmutattuk, hogy a nehézségek ellenére is képesek vagyunk a legmagasabb szinten versenyezni – mondta Moncet a Dirtfishnek. – A szezon eleje nagyon nehéz volt, most már azonban több dobogós eredmény mellett van két győzelmünk is. Talán most már a jövőre kellene gondolnunk és el kellene kezdeni a felkészülést 2023-ra. A gödörből sikerült kivezetnem a csapatot, talán megérdemelném a csapatvezetői tisztséget és talán ezen elgondolkozik a felsővezetés is.” 

A világbajnokság egynéni pontversenyében Ott Tanak a finn győzelem után fellépett a második helyre 1 ponttal megelőzve csapattársát, Thierry Neuville-t. 

A Hyundai a gyártók között pedig szintén a második helyet foglalja el a Toyota Gazoo Racing mögött. 

Friss