2024. április 25. 11:29

KezdőlapWRCOgier elkerüli Loeböt

Ogier elkerüli Loeböt

-

Ebben az évben várhatóan már nem versenyez együtt Sebastien Ogier és Sebastien Loeb. A kilencszeres bajnok az Acropolis Rallyn indul utoljára ebben az évben, a Toyota nyolcszoros bajnoka viszont kihagyja ezt a versenyt.

A verseny nevezési listáján ott van a Ford Puma Rally1-gyel Sebastien Loeb és Isabelle Galmiche, de ez már korábban biztossá vált, sőt a Ford már július elején elmondta, hogy nagy valószínűséggel ez lesz Loeb idei utolsó WRC versenye.

A Toyota viszont nem nevezte Sebastien Ogiert az Acropolis Rallyra, helyette Esapekka Lappi kapta negyedik Yarist. Ezzel elveszítjük a lehetőségét, hogy megismétlődjön kettejük közt a Montén látott csata.

A Ford mindent megtesz azért, hogy újra felvegye a kesztyűt, Görögországban hat autóval indulnak. Breen és Loeb mellett Fourmax, Greensmith, Loubet és Serderidis is nevezett, lesz dolog a szervizparkban…

Loeb és Ogier a Monte mellett Portugáliában és Kenyában versenyzett együtt ebben az évben. Portugáliában vegyük úgy, hogy döntetlen lett a párharc. Loeb miután pénteken az élre állt, betonnak vágta a Ford Puma Rally1-et, Ogier pedig két defekt után búcsúzott a Yaris GR Rally1-gyel. 

Loeb
Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Kenyában Ogier negyedik lett a toyotás csapattársak mögött, Loeb viszont egy műszaki hiba miatt csak szuperrallyzott. Ezzel 1-1 lett a kettejük mérlege ebben az évben.

Ogier a szezonkezdetkor négy vagy öt WRC futamot tervezett. Most háromnál tart, így jó eséllyel láthatjuk még a mezőnyben.

Jari-Matti Latvala csapatvezető azt mondta a Dirtfishnek, hogy Ogier „el akar indulni a szezonzárón Japánban, és az, hogy ki vezeti a harmadik Yarist Új-Zélandon még nyitott kérdés.”

Szardínia
Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
Forrás:Dirtfish

Friss