2024. március 29. 13:49

KezdőlapWRCGrönholm: Eljött Huttunen ideje

Grönholm: Eljött Huttunen ideje

-

Marcus Grönholm szeretné, ha Jari Huttunen a múlt hétvégi finnországi Rally1-es debütálását követően mihamarabb egy rali-világbajnoki ülést kapna a legmagasabb kategóriában.

A kétszeres világbajnok felügyeli a 28 éves Huttunen pályafutását a GRX Management Team nevű vállalkozásán keresztül, és úgy véli, eljött az idő, hogy a 28 éves versenyző a WRC legmagasabb szintjén érvényesüljön.

Nem egy ötéves tervet nézek” – mondta Grönholm a WRC.com-nak. „A következő egy-két évben kell eljutnunk valahová. Itt az ideje, hogy előrelépjünk.

Oké, nincsenek könnyen elérhető Rally1-es autók és szabad helyek, de remélem, hogy tud majd jó időket menni, amikor megismerkedik az autóval.

Az M-Sport jelentheti a jövőt Huttunen számára

Huttunen, a 2020-as WRC3 bajnoka a negyedik legjobb időt érte el az M-Sport Ford Pumával a Finn Rallyn, de a jó végeredmény elérését az üzemanyagnyomás és a szervokormány problémái meghiúsították.

Jari Huttunen
Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Grönholm, aki szoros kapcsolatot ápol az M-Sport főnökével, Malcolm Wilsonnal, miután 2006-ban és 2007-ben is gyártói világbajnoki címig vezette csapatát, úgy véli, Huttunen több lehetőséget érdemel az áttörésre.

Két évvel ezelőtt megnyerte a WRC3-as bajnoki címet, de soha nem volt lehetősége továbblépni. Most az M-Sporttal és a Forddal dolgozunk együtt, és végre megkapta az első esélyt, hogy először tesztelhessen egy Rally1-es autóval” – mondta Grönholm.

Ez nem könnyű. Idejönni az egynapos tesztje után, és megmutatni a sebességét olyanok ellen, akik már sokszor ültek az autóban, nehéz feladat. Eddig minden rendben van vele.

A csapatfőnök és a pilóta is elégedett

Huttunen, aki végül kilencedik lett, jó benyomást tett Richard Millener csapatfőnökre.

Jari Huttunen
Jari Huttunen a Finn Rallyn | Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Szerintem jó munkát végzett. Nem hibázott, és folyamatosan gyorsult. Ezen a szinten nem könnyű beugrani, de Jari megmutatta, hogy meg lehet csinálni. Előtte egy napot tesztelt Észtországban, és lenyűgözött, amit itt csinált” – mondta Millener.

Maga Jari Huttunen is szeretne több Rally1-es lehetőséghez jutni.

Természetesen újra szeretném vezetni ezt az autót, de még nem tudom, mikor” – mondta Huttunen.

Köszönetet kell mondanom a szponzoraimnak, hogy ezt lehetővé tették számomra Finnországban. Lépésről lépésre mentem előre és jól haladtam.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:wrc.com

Friss