2024. április 24. 01:57

KezdőlapWRCTanak kiáll Oliver Solberg mellett

Tanak kiáll Oliver Solberg mellett

-

Ott Tanak kiáll csapattársa, Oliver Solberg mellett, mert tudja, hogy a Hyundai csapatában kialakult helyzet neki is nehéz, nem, hogy egy még nem elég tapasztalt versenyzőnek.

Oliver Solberg idén már felváltva vezeti a Hyundai Motorsport harmadik Rally1-es autóját Dani Sordoval, aki bár csak két versenyen indult eddig, mégis mindkétszer dobogón zárt. Ezzel szemben Petter Solberg fia mindössze kétszer tudott pontot szerezni, és a hétvégi Finn Rallyn is már az első pénteki szakasz első kanyarjában balesetet szenvedett.

Ott Tanak tíz évvel ezelőtt szintén mély gödörben volt, azonban onnan felállva hét évvel később már vb címet szerzett.

“Nagyon sajnálom Olivert, de mint tudjuk, jelenleg a Hyundainál nem könnyű a helyzet – mondta Ott Tanak a Dirtfishnek. – Az ilyen szituáció pedig még nehezebb egy utánpótlás pilótának, aki éppen csak most szeretné felvenni a tempót a vb élmezőnyével. Ez a helyzet nekünk is nehéz, és az új autó is későn lett készen. Ezért azt gondolom, hogy bár nem volt örömteli pillanat Oliver finn balesete, de ezért még nem kell aggódnia. Csak saját magára kell koncentrálnia.”

A WRC-ben már elindultak olyan hírek, miszerint Oliver Solberg helyét Teemu Suninen veheti át, míg a svéd versenyző a Hyundai WRC2-es csapatában folytathatja az idei évet.

Friss