2024. április 20. 08:01

KezdőlapWRC2023-ban Szaúd-Arábia is a WRC naptárba kerül? 

2023-ban Szaúd-Arábia is a WRC naptárba kerül? 

-

Jövőre 14 Rally Világbajnoki futamot szeretnének rendezni, melyből nyolc WRC futam Európában, hat pedig azon kívül kerülne sorra. A naptárba pedig Szaúd-Arábia is bekerülhet, teljesen új helyszínként. 

A 2023-as WRC naptártervezet bár még nem került nyilvánosságra, de a Rallynoticias.com oldal már tudni véli a jövő évi versenyeket. 

Ez alapján a szezon indító Monte-Carlo Rally és Svéd Rally után márciusban a Mexikó Rally következne, míg áprilisban Horvátország és egy dél-amerikai verseny Argentínában vagy Chilében. 

Májusban csak a Portugál Rallyt rendeznék meg, míg júniusban Szardínia és Kenya kerülne sorra. A nyáron még három vb futamot rendezhetnek, Észtországban, Finnországban, valamint Új-Zélandon. 

Fotó: Hyundai Motorsport

Szeptemberben maradna a görög Acropolis Rally, amit Japán követne októberben. 

Az oldal információ szerint új helyszínként bekerül a naptárba Szaúd-Arábia is, bár ennek ideje még nem ismert. 

Mindez pedig a belga Ypres Rally és Spanyol Rally kiesését jelentené, bár Belgium idén is csak azért került a WRC naptárba, mert brit versenyt nem sikerült a sorozat versenyei közé tenni. 

Simon Larkin, a WRC Promóter igazgatója korábban elmondta, hogy szeretnének egy Közel-Keleti futamot is, ami Szaúd-Arábia lehetne, továbbá egy versenyt az Egyesült Államokban is, amire most kevés az esély 2023-ban. 

Larkin ugyancsak elárulta, hogy augusztus során közzé tehetik a 2023-as naptártervezetet, majd októberben a végleges naptár is megjelenne. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss