2024. március 29. 08:09

KezdőlapWRCEvans csalódott 

Evans csalódott 

-

Tavaly nyerni tudott, idén azonban a negyedik helyet szerezte meg Elfyn Evans a Finn Rallyn, ami miatt csalódottan távozott a versenyről a Toyota pilótája. 

Elfyn Evans a dobogós helyekért harcolt a Finn Rallyn egészen a szombati utolsó szakaszig, ahol a Toyota Yaris Rally1 felfüggesztésének sérülése miatt egy percet vesztett és elvesztette a dobogó lehetőségét. 

“Kicsit frusztráló verseny volt – mondta a Toyota walesi versenyzője a Rally Világbajnokság hivatalos oldalának. – Szombaton megsérült a felfüggesztés, ami nagyon nehéz helyzetbe hozott. Pontosan nem tudom, hogy miért, de egész hétvégén nem éreztem olyan jól magam az autóban, mint az Észt Rallyn. Kicsit tudtunk harcolni a többiekkel, de igazán nem volt csatában. Ezúttal inkább az autóval küzdöttem, korábban pedig inkább én voltam a probléma.” 

Evans elismerte, még mindig nem sikerült teljes mértékben összeszoknia a Rally1-es autóval. 

“Az idei Rally1-es autóhoz való hozzászokás a vártnál is több időbe telik. Sok versenyen szakaszokat nyertem és harcoltam már, de egy kicsi még hiányzik ahhoz, hogy igazán jól érezzem magam az autóban. Ez nyilván frusztráló, de le kell hajtanunk a fejünk, dolgoznunk kell tovább azért, hogy még inkább összeszokjunk az autóval.” 

Elfyn Evans nyolc versenyt követően a vb pontverseny negyedik helyén áll, azonban Ott Tanaktól csak 10, Thierry Neuville-től pedig kilenc pontra van.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss