2024. április 26. 23:07

KezdőlapWRCEvans: Nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik 

Evans: Nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik 

-

Elfyn Evans tavaly épphogy lemaradt a dobogóról az Ypres Rallyn, azonban idén már szeretne a Top3-ban zárni, még ha ez nem is lesz könnyű. 

Elfyn Evans tavaly a negyedik helyet szerezte meg az Ypres Rallyn, és ezt a pozíciót is foglalja el az idei verseny előtt, azonban csupán 10 ponttal marad el a második helyezett Ott Tanaktól és 9-cel a harmadik Thierry Neuville-től, így ha jó eredményt ér el Belgiumban, akár a bajnokságban is előrébb léphet. 

“Az Ypres Rally teljesen más, mint az eddigi idei aszfaltos versenyek – mondta a toyotás versenyző. – Rengeteg hosszú egyenes és sok kereszteződés van, ami bár elsőre könnyűnek tűnhet, de igazából nagyon nehéz. Sokszor változik az utak felülete is, sok pálya nagyon szűk, míg mások dobálósak. A nagy sebességről való fékezés a kereszteződések előtt pedig kritikusak. Tavaly látszott, hogy ki szerzett már korábban tapasztalatot ezen a versenyen, idén azonban már úgy végezhettük a tesztet, hogy nekünk is volt némi fogalmunk már arról, hogy mire kell koncentrálni. Idén szeretnénk javítani a tavalyi eredményen.” 

A 2022-es Ypres Rallyn 20 szakasz és 281.58 km versenytáv vár a mezőnyre, akiknek a dolgát csütörtöktől szombatig bármikor megnehezítheti egy-egy zápor. 

Friss