2024. április 26. 21:08

KezdőlapWRCLappi: Nyolc éve estünk, de magabiztosan megyek Belgiumba

Lappi: Nyolc éve estünk, de magabiztosan megyek Belgiumba

-

Esapekka Lappi utoljára nyolc éve versenyzett az Ypres Rallyn, azonban a horvát tempóból kiindulva szeretne egy jó eredményt elérni az aszfaltos versenyen. 

Esapekka Lappi 2014-ben még az Európa-bajnokságon állt rajthoz, és így indult akkor a belga Ypres Rallyn is Skoda Fabia S2000-rel, mellyel a kilencedik szakaszon bekövetkezett balesete előtt a verseny harmadik helyén állt. 

A finn toyotás Horvátországban már vezette aszfalton a Rally1-es autót, ahol bár egy versenyzői hiba miatt szuperralllyznia kellett, de a tempóval elégedett volt, így Belgiumban is reménykedik egy jó szereplésben. 

“Az Ypres Rally mindig kemény kihívást jelent – mondta Esapekka Lappi. – 2014-ben már indultam ezen a versenyen és akkor a balesetig elégedett voltam a tempóval. Nagyon várom, hogy ismét ott vezethessek. Nagyon élveztem Horvátországban a Rally1-es autó vezetését, és bár az eredmény nem lett jó, de a tempóval elégedett voltam, ezért magabiztosan megyek Belgiumba. Tavaly nem szereztem tapasztalatot a belga versenyen, ami hátrány, de ennek ellenére is bízok egy erős eredményben.” 

A 31 éves finn versenyző eddig öt futamon állt rajthoz a világbajnokságon idén és Svédországban, valamint a Finn Rallyn is dobogón tudott zárni, 42 megszerzett pontjával pedig a vb hetedik helyét foglalja el. 

A 2022-es Ypres Rallyn 20 szakasz és 281.58 km versenytáv vár a mezőnyre, akiknek a dolgát csütörtöktől szombatig bármikor megnehezítheti egy-egy zápor. 

Friss