2024. április 24. 22:52

KezdőlapWRCRovanpera az esőben bízik 

Rovanpera az esőben bízik 

-

Kalle Rovanpera már tavaly is elcsípte az Ypres Rally dobogójának alsó fokát, pedig először indult a belga futamon. A vb éllovas idén elképesztő formában és hatalmas pontelőnnyel érkezik az aszfaltos versenyre, ahol elsősorban az esőben bízik. 

Kalle Rovanpera tavaly Thierry Neuville és Craig Breen, vagyis az Ypres Rally már nagyobb tapasztalatot szerző versenyzők mögött a harmadik helyen ért célba. Idén a 21 éves versenyző 94 pontos előnnyel és nyolc futamból ötöt megnyerve érkezik a belga versenyre, ahol legalább a tavalyi eredményét szeretné megismételni. 

“Tavaly nagyon élveztem az új verseny kihívásait – mondta Kalle Rovanpera. – Mivel a versenyre jellemzőek a kanyarlevágások, ezért az utak nagyon koszosak lehetnek. Amennyiben száraz időjárás lesz, akkor ez nem kedvezhet nekünk elsőként indulva, de esőben már sokkal jobb lehet. Korábban volt egy tesztünk Belgiumban és úgy érzem, hogy jól sikerült az autót beállítani, ezért legalább a tavalyi eredményt szeretnénk megismételni.” 

A 2022-es Ypres Rallyn 20 szakasz és 281.58 km versenytáv vár a mezőnyre, akiknek a dolgát csütörtöktől szombatig bármikor megnehezítheti egy-egy zápor, amit Kalle Rovanpera nem bánna. 

Friss