2024. április 26. 15:13

KezdőlapWRCTanak elárulta, mi vezethet sikerre Belgiumban 

Tanak elárulta, mi vezethet sikerre Belgiumban 

-

Ott Tanak némi meglepetésre nyerni tudott Finnországban, és ezt a lendületet átmentené a belga Ypres Rallyra is, ahova már meg van a sikerhez vezető receptje. 

A Hyundai története során először tudott nyerni Finnországban Ott Tanak révén, a 2019-es világbajnok pedig szeretné átmenteni tempóját Belgiumba is. 

“A finn siker minden bizonnyal nagy lökést adott a csapat moráljának – mondta Ott Tanak. – Az Ypres Rally kívülről nagyon egyszerűnek tűnik, mert sok egyenesből és kereszteződésből, valamint levágható kanyarokból áll. Ugyanakkor nagyon alattomos verseny, mert a kereszteződések és a kanyar levágások nagyon eltérőek, amik különösen nehezek lehetnek esőben. A sikerhez egy stabil autóra van szükség, mely nagyon jól gyorsul kis sebességről.” 

Ott Tanak a finn győzelmet követően átvette a bajnokság második helyét is Thierry Neuville-től, aki valószínűleg hazai versenyén szeretné azt visszaszerezni. 

Az észt versenyző tavaly indult először az Ypres Rallyn, ahol a hatodik helyen zárt. 

A 2022-es Ypres Rallyn 20 szakasz és 281.58 km versenytáv vár a mezőnyre, akiknek a dolgát csütörtöktől szombatig bármikor megnehezítheti egy-egy zápor. 

Friss