2024. április 23. 08:13

KezdőlapWRCA Magyar Nagydíj győztese bajnokként indulna a Japán Rallyn 

A Magyar Nagydíj győztese bajnokként indulna a Japán Rallyn 

-

A Forma 1-es Magyar Nagydíj korábbi győztese, Heikki Kovalainen rajthoz áll a Rally Világbajnokság japán versenyén, ezt azonban már japán bajnokként tenné. 

Heikko Kovalainen idén a teljes évet a Japán Rallyra való készülésnek szentelte, ezért egy Skoda Fabia R5-tel részt vesz a Japán Rally Bajnokságban, ahol már öt futamot nyert és közel van a bajnoki cím bebiztosításához is. 

“Komoly előnnyel vezetünk a japán bajnokságban – mondta a 40 éves finn versenyző. – Már csak 3.8 pontra van szükségünk a bajnoki cím bebiztosításához. A bajnokságból még két verseny van hátra, és a szezonzárón már csak a Japán Rallyra szeretnék tesztelni. A következő, Hokkaido Rallyn szeretnék olyan gyors lenni, amennyire csak tudok és így szeretném megszerezni a bajnoki címet.” 

A Japán Rally WRC2-es kategóriájában bár még nem tudni, hogy kik fognak indulni, de egyértelműen keményebb ellenfelei lesznek a finn pilótának, mint a japán bajnokságban. 

“Japán elég messze van, és a vb szezon utolsó futama lesz, ennek ellenére bízok benne, hogy eljön néhány gyors versenyző. Szeretném látni, hogy a leggyorsabb versenyzőkhöz képest milyen szinten vagyunk.” 

A Japán Bajnokságban Kovalainen Dunlop gumikkal versenyez, míg a WRC2-ben Pirellivel lehet csak, ezért a finn versenyző egy tesztet is végre hajt az olasz gumigyártóval. 

Kovalainen a jövőben is tervez a rallysporttal, de nincsenek nagy elvárásai magával szemben. 

“A rallysportot nem azért csinálom, mert nagy bajnok szeretnék lenni. Szeretném élvezni a vezetést és kötetlenül versenyezni. A finn bajnokságnak magas a szintje, de murván és havon zajlik, ahonnan nincs semmilyen tapasztalatom. Jó lenne egyszer egy Rally2-es autót is kipróbálni. Ugyanakkor nem szeretnék teljes szezont versenyezni sehol, mert másra is kell időt fordítanom.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss