2024. május 01. 01:52

KezdőlapWRCLatvala győzelemmel melegített Belgium előtt 

Latvala győzelemmel melegített Belgium előtt 

-

Jari-Matti Latvala nyerte a Historic Rally Európa-bajnokság finn versenyét, a Lahti Rallyt, ahol egy Toyota Celicával állt rajthoz. 

Jari-Matti Latvala a Toyota Gazoo Racing WRC csapatának vezetése mellett historic futamokon is rajthoz áll, így tett a hétvégi Historic Eb futamon is, a finn Lahti Rallyn. 

A murvás versenyen Juho Hanninen diktálta az itinert Latvalának, aki meg is nyert minden szakaszt a Toyota Celica GT-4 autóval és végül 2:28.2 perc előnnyel szerezte meg a győzelmet az Audi Quattroval versenyző Kari Kivenne-Asko Sairanen kettős előtt.

A harmadik helyen Sami Pajari zárt egy Ford Escorttal Janni Hussi navigálásával bő egy perccel elmaradva a második helyezettől. 

Latvala korábban idén már nyerni tudott a Celicával a szintén finn TGS Rallyn is, de rajthoz állt a januári Arctic Lapland Rallyn, a Pohjanmaa Rallyn, valamint a spanyol Hoznayo Rally festivál rendezvényen is. 

A 37 ves Latvala számára hétvégén már nehezebbnek ígérkező feladata lesz, ugyanis a belga Ypres Rallyn kell csapatát minél jobb eredményhez segítenie. 

Friss