2024. április 20. 01:11

KezdőlapWRCMár Belgiumban eldőlhet a vb cím 

Már Belgiumban eldőlhet a vb cím 

-

Már Belgiumban, az Ypres Rallyn megszerezheti első világbajnoki címét Kalle Rovanpera, bár ennek inkább matematikai esélye van, mint sem reális. 

Kalle Rovanpera jelenleg 94 pont előnnyel vezeti a Rally Világbajnokságot, és ha ezt az előnyt sikerülne 121 pontra növelnie a hétvégi Ypres Rallyn, akkor már Belgiumban megszerezhetné első világbajnoki címét a 21 éves finn toyotás. 

Ehhez azonban Rovanperának mindenképpen nyernie kellene, valamint legalább 3 pontot kellene szereznie a Power Stage-en. Ez pedig még elérhetőnek is tűnik a fiatal versenyző idei formáját tekintve. 

Ahhoz azonban, hogy bebiztosítsa már a hévégén a vb címet az is kellene, hogy Ott Tanaknál 27, Thierry Neuville-nél pedig 28 ponttal több pontot gyűjtsön, amire már jóval kevesebb az esély. 

Rovanpera idén futamonként átlagban 11.75 ponttal tudta növelni előnyét, így reálisabbnak tűnik, hogy az Ypres Rally után 100 pontnál nagyobb lesz az előnye. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss