back to top
2024. május 21. 15:41

KezdőlapWRCKatsutát még kísérti a múlt 

Katsutát még kísérti a múlt 

-

Takamoto Katsuta elárulta, még nem felejtette el tavalyi hatalmas esését az Ypres Rallyn, ezért nem elég magabiztos az idei verseny előtt sem. 

Takamoto Katsuta eddig nagyszerű szezont produkál idén, hiszen az idei nyolc versenyből négyet is a legjobb ötben zárt, míg Kenyában megismételte tavalyi dobogós eredményét, így pedig a világbajnokság ötödik helyét foglalja el az Ypres Rally előtt. 

A japán versenyző azonban tavaly hatalmasat esett Belgiumban a hatodik helyen állva, a balesete pedig még kísérti az idei futam előtt is. 

“Ypres ismét nagy kihívás lesz, senkinek sem lesz könnyű  mondta a japán toyotás a Rally Világbajnokság hivatalos oldalának.  Nekem különösen nehéz lesz idén is a tavalyi bukást követően. Még mindig nem vagyok elég magabiztos aszfalton, ami nem az autó hibája. Szerintem a Yaris nagyon jó aszfalton is, csupán az önbizalmam kisebb.” 

Juho Hanninen, Katsuta mentora szerint sok pozitívumot vihet a Finn Rallyról Belgiumba a japán pilóta. 

“Finnországban Takamoto kissé küzdött a szombati napon, meg is pördült, bár ez nem befolyásolta igazán, hogy a hatodik helyen zárt  mondta Juho Hanninen.  Sokat változtatott azon a versenyen az autón és vasárnap már nagyon elégedett volt. Sokat tanultunk az autóról és már tudja, hogy miként tudja a maximumot kihozni belőle.” 

Takamoto Katsuta második alkalommal fog versenyezni az Ypres Rallyn. 

Friss