back to top
2024. május 08. 11:23

KezdőlapWRCEvans: Még mindig nem örülök a második helynek 

Evans: Még mindig nem örülök a második helynek 

-

Elfyn Evans második lett az Ypres Rallyn, így idén már negyedszer zárt az aktuális futamgyőztes mögött, azonban továbbra sem tud örülni az ezüstös pozíciónak. 

Elfyn Evans még vezetni is tudott pénteken a belga Ypres Rallyn, azonban egy kerékcsere miatti késé miatt 10 másodperces büntetést kapott és Thierry Neuville, valamint Ott Tanak mögé a harmadik helyre csúszott. A walesi toyotás a folytatásban igyekezett ezt a hátrányt ledolgozni, és közelebb kerülni Ott Tanakhoz, és ez a csata eleinte csak a második helyért folyt, majd Thierry Neuville kiesése után már a győzelem volt a tét. A hátrányt azonban nem sikerült behozni és végül 5 másodperc hátránnyal a második helyet szerezte meg, idén pedig már a negyedik alkalommal zárt ebben a pozícióban. 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

“Ismét közel voltunk a győzteshez, de azok végül nem mi lettünk, a második helynek pedig továbbra sem tudok örülni – mondta Elfyn Evans a verseny után. – Összességében nem volt rossz hétvége, de még vasárnap is sikerült változtatni az autón, amivel kényelmesebb volt a vezetés. Igazából egész hétvégén javítottunk az autón, de így is jó lett az eredmény.” 

Evans folyamatosan nyomást gyakorolt Tanakra, de vasárnap már érezte, hogy kissé lehetetlen küldetése. 

“Folyamatosan próbáltunk nyomást gyakorolni Ott Tanakra, hátha hibázik. Vasárnap reggel már tudtam, hogy 50 kilométerem van utolérni, és kissé soknak tűnt eleve a távolság. Tudtuk, hogy mennyire erős teljesítményt nyújt Ott, ezért nehéz volt folyamatosan a sarkában lenni.” 

A Szardínia Rallyn nyújtott teljesítmény után Evans pozitívan várja az Acropolis Rallyt. 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

“Szardínia bár nem volt sikeres számunkra, de az érzés jó volt az autóban, ezért jó az érzésem az Acropolis Rally előtt. Nyilván van teendőnk, hogy igazán jók legyünk ott, de ezt a jövő heti teszten igyekszünk elvégezni, hogy Görögországban tényleg legyen esélyünk a jó eredményre.” 

Elfyn Evans a belga második helyezéssel a bajnokság harmadik helyére lépett Ott Tanakot 15 ponttal követve és Thierry Neuville-t 10 ponttal megelőzve. 

Friss