back to top
2024. május 08. 13:35

KezdőlapWRCLappi: A dobogó több, mint amit reméltünk 

Lappi: A dobogó több, mint amit reméltünk 

-

Esapekka Lappi idei harmadik és sorozatban második harmadik helyét szerezte, miután a belga Ypres Rallyn is ebben a pozícióban ért célba, pedig nem is számított ilyen jó eredményre. 

Esapekka Lappi tempója gyakorlatilag Belgiumban a győzelemért csatázókhoz képest kevés, a további pozíciókért harcolókhoz képest viszont jobb volt, így gyakorlatilag csak a saját tempójában kellett autóznia, és várni, hogy az előtte lévők hibázzanak. A finn toyotás negyedik-ötödik helyéből végül Thierry Neuville és Craig Breen hibájának köszönhetően lett harmadik pozíció az Ypres Rallyn. 

Ez a bronz azonban sokkal nyugodtabb körülmények között született, mint Finnországban, ahol az utolsó előtti szakaszon borult a Yaris Rally1-gyel. 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

“Jó-jó ez a harmadik hely, de most kisebb a médiaérdeklődés felém, mint Finnországban – mondta viccelődve Esapekka Lappi. – Ez a harmadik hely most nem olyan érdekes, mint a Finn Rally után. Viszont a viccet félretéve, nem számítottunk ilyen jó eredményre. A tempónk nem volt túl nagy, de élvezetes csatát vívtunk Craig Breennel, sajnálom, hogy ennek gyorsan vége lett. Talán az ötödik helyet jobban megérdemeltük volna, ugyanakkor mi nem hibáztunk, ketten viszont igen az előttünk lévők közül. A türelmes vezetés meghozta gyümölcsét.” 

És, hogy mit hoz a jövő év? 

“Nyilván szeretnék egész szezonban versenyezni egy jobb abszolút bajnoki helyért, de ennek a hátránya is megvan. Úgy kevesebb időm lenne a családomra, és ha ők játszák a legfontosabb szerepet az életemben, akkor mégis jobb a részmunkaidő. Tudom, hogy teljes szezon esetén sem lenne esélyem legyőzni Kalle Rovanperát, így pedig jobb az egyes versenyeken való indulás.” 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Esapekka Lappi a Svéd Rally és Finn Rally után megszerzett harmadik harmadik helye után a bajnokság hetedik helyén áll, amin legközelebb Görögországban próbálhat meg javítani. 

Friss