2024. április 27. 00:51

KezdőlapWRCMoncet: Most már minden biztató 

Moncet: Most már minden biztató 

-

Julien Moncet, a Hyundai Motorsport csapatigazgató-helyettese már sokkal jobb színben látja csapata helyzetét, miután Ott Tanak révén sorozatban a második győzelmet is megszerezték. 

A szezont nagyon nehezen kezdő Hyundai Motorsport komoly fejlődését talán még annyira nem is jelezte a Szardínián mutatott győzelem, azonban a Finnországban és a hétvégi belga Ypres Rallyn elért siker, már annál inkább. 

A csapatban is enyhültek a kritikát megfogalmazó nyilatkozatok, sőt már Julien Moncet is jobb színben látja csapata teljesítményét. 

A hétvégi verseny nagy részében két Hyundai, Thierry Neuville és Ott Tanak állt az élen, és bár a belga versenyző hibázott szombaton, a 2019-es világbajnok már nem engedte kicsúszni kezei közül a győzelmet. 

Fotó: Hyundai Motorsport

“A hétvége fénypontja egyértelműen Ott Tanak győzelme – mondta a csapatigazgató-helyettes a verseny után. Zsinórban két győzelem, előbb a nagyon gyors Finn Rallyn, majd most Belgiumban komoly biztató jel a szezon további részére. És persze nem szabad elfelejteni Oliver Solberget sem, aki karrierje legjobb eredményét szerezte a negyedik helyezéssel. A katasztrofális finn versenye után sikerült talpra állnia és az Ypres Rallyn már egész jó tempót diktált. A verseny negatívuma persze Thierry Neuville kiesése. Mert komolyan küzdött a győzelemért, de az autósportban bármikor érhet meglepetés.” 

Ott Tanaknak azért vasárnap még vissza kellett vernie Elfyn Evans támadását, ami komoly izgalmat okozott a Hyundai csapata számára is. 

“Szerintem Ott szeret az idegeinkkel játszani, Finnországban és ma is megtette. Mindig azt hangsúlyoztam, hogy óvatosan kell vezetni a hétvégén, mert láthattuk, hogy Adrien Fourmaux kis hibája mihez vezetett. Tudtuk, hogy Ott irányítja és kezében tartja a dolgokat, de bármikor történhet valami váratlan.” 

Friss