2024. április 25. 09:58

KezdőlapWRCA Forma 1-ből érkezik a Hyundai új csapatvezetője? 

A Forma 1-ből érkezik a Hyundai új csapatvezetője? 

-

A Dirtfish információja szerint megvan a Hyundai Motorsport új csapatvezetője Eric Boullier személyében, akit a héten hivatalosan is bejelenthetnek. 

Andrea Adamo decemberi távozása után Julien Moncet csapatigazgató-helyettesként vezeti a Hyundai Motorsportot, és bár irányítása alatt sikerült egy mély gödörből kilépnie a koreai gyártó WRC csapatának, azonban három futamgyőzelem után sem Moncet kapja meg a csapatvezetői tisztséget. 

Legalábbis a Dirtfish szerint 

Az legnagyobb rallysport portál információja szerint a csapatvezetői tisztséget Eric Boullier, a McLaren korábbi versenyigazgatója veheti át a Hyundainál, és a hivatalos bejelentés már a héten megtörténhet. 

Áprilisban a Hyundai Motorsport elnöke Scott Noh helyett Sean Kim lett, a csapatvezetői tisztséggel pedig azóta hozták összefüggésbe Boullier-t. 

“Először a csapaton belül próbáltunk csapatvezetőt találni, de nem volt olyan személy, aki mellett az egész csapat kiállt volna – mondta a Dirtfish egyik forrása. – Eric Boullier neve azonban többször is felmerült Belgiumban, és egyre valószínűbb, hogy ő kapja a tisztséget.” 

Boullier jelenleg az F1-es Francia Nagydíj ügyvezető igazgatójaként dolgozik, azonban a Paul Ricard-i verseny úgy tűnik kikerül a Száguldó Cirkusz naptárából. 

Friss