2024. április 24. 02:31

KezdőlapERCA WRC3 második helye után sem pihen László Zoltán 

A WRC3 második helye után sem pihen László Zoltán 

-

László Zoltán és Kürti Tamás hétvégén ismét nagyszerűen szerepelve a WRC3 második helyén zárt az Ypres Rallyn, azonban pihanni nem lesz idő, mert hétvégén már a cseh Barum Rallyn indulnak a Ford Fiesta Rally3-mal. 

Hétvégén László Zoltán és Kürti Tamás sikeresen teljesítette a belga Ypres Rallyt, ahol a WRC3 második helyét szerezte meg, és így a bajnokságban is a negyedik helyre lépett előre. 

“Nagyon nehéz verseny volt – mondta László Zoltán a Rallycafe.hu oldalnak. – Nagyon koncentráltan kell vezetni az Ypres Rallyn, mert annyira gyorsan változik az útfelület és tele van bukkanóval. Mivel mi a mezőnyben megyünk, így számunkra nem adatik az meg, hogy tiszta szakaszokon vezessünk, és amint azt Thierry Neuville balesete is megmutatta, a felhordáson nehéz az úton maradni. Mi elsősorban jól szeretnénk érezni magunkat a versenyeken, valamint teljesíteni a szakaszokat, hobbistának gondolom magam, tehát gyorsaságban nem tudjuk felvenni a tempót a fiatalabb riválisokkal, de ha hibáznak, akkor szeretnénk azt kihasználni. Mi is egyszer megütöttük az autó elejét, ami miatt nehezen vezethetővé vált a Ford, de sikerült pályán maradni, később pedig a Topp-Cars csapata helyre hozta a sérülést és nekik hála mindig nagyon jó autót vezethettünk. A második helyezésnek nagyon örülünk, mert talán egy adag szerencsével elérhető a WRC3 dobogója is év végén. Spanyolországban indulunk legközelebb, ahol szeretnénk ismét jó helyen célba érni.”  

László Zoltánék azonban nem pihennek, hétvégén már a Barum Rallyn indulnak, mely már régen szerepelt a bakkancslistájukon. 

“Hétvégén már a Barum Rallyra megyünk, amire jó felkészülés volt az Ypres Rally, mert hasonló utak vannak mindkét versenyen, gyorsak és nagyon dobálósak. Eredményben nem gondolkozunk, de szeretnénk minden szakaszon célba érni, amiben talán segít az Ypres Rallyn szerzett tapasztalat is. Csehországban először fogunk indulni, de már régen céljaink között szerepelt a Barum Rallyn való indulás.” 

A Barum Rallyn 13 szakasz vár a versenyzőkre, László Zoltánéknak pedig két riválisuk lesz az RC3-as kategóriában. 

Friss