back to top
2024. május 08. 04:11

KezdőlapWRCNeuville és Tanak tisztázta a félreértést 

Neuville és Tanak tisztázta a félreértést 

-

Thierry Neuville és Ott Tanak az Ypres Rally szombati napján kisebb vitába keveredett, a Hyundai párosa azonban tisztázta a félreértést. 

Szombat délelőtt miközben Thierry Neuville szakaszgyőzelmekkel ellépett Ott Tanak elől, kiderült, hogy az észt versenyző erőátviteli problémával küzd. 

“Azt hiszem, ha Ottnak problémái vannak, akkor az én autóm háromhengerezik.” – mondta Thierry Neuville ekkor. 

Amikor azonban Neuville a nap utolsó előtti szakaszán balesetet szenvedett, és Tanak állt a verseny élére, így válaszolt csapattársa kijelentésére: “Thierry már korábban megmondta, valószínűleg nincs problémám. Sajnálom, ami Thierry-vel történt, de azt hiszen nem egymás ellen kellene harcolnunk, hanem a riválisok ellen. Nem tudom, hogy mire gondolt korábban, amikor kételkedett a problémámban.” 

Szombat este a Hyundai két versenyzője tisztázta a félreértést. 

“Megbeszéltük a dolgot Ott-tal, azt hiszem, egyszerűen félreértette, amit mondtam – magyarázta Thierry Neuville. – A délelőtt végén azt az információt kaptam, hogy problémája van Ottnak, azonban csak három másodperccel voltam nála gyorsabb, ezért mondtam, hogy akkor az én autóm is három hengerrel működik.” 

“Azt értett a mondatán, amit értett – mondta Ott Tanak. – Mindenki nyomás alatt van, és érthetően hazai verseny lévén Thierry-n volt a legnagyobb súly. Nyomás alatt előfordulhat, hogy olyat mondunk, amit nem szeretnénk. Igazából én nem foglalkozom ezzel a dologgal.” 

Tanak később megszerezte a verseny győzelmét is, amivel 25 pontra elhúzott Thierry Neuville elől a bajnokságban. 

Friss