2024. április 24. 21:00

KezdőlapWRCRovanpera: Nagyon fontos volt a power stage megnyerése 

Rovanpera: Nagyon fontos volt a power stage megnyerése 

-

A vb éllovas Kalle Rovanpera már az Ypres Rally második szakaszán balesetet szenvedett, ezért nagyon fontos volt számára az öt bónusz pont megszerzése a Power Stage-en. 

Kalle Rovanpera amilyen jól kezdte a nyitó szakaszon az Ypres Rally (szakaszgyőzelem), olyan rosszul folytatta a második szakaszon, ahol vélhetően a túl nagy sebesség miatt árokba csúszott és hatalmasat esett. 

A Toyota ezt követően újjáépítette a finn versenyző autóját, aki szombaton az első szakaszon azonnal a legjobb idővel hálálta meg a csapat munkáját. 

A finn versenyző azonban 94 pontos előnyének csökkenését csak a Power Stage megnyerésével tudta orvosolni, amit meg is nyert, így összesen 72 pontra csökkent előnye. 

“Nagyon fontossá vált a Power Stage megnyerése a baleset után  mondta Kalle Rovanpera a Motorsport.com oldalnak.  A csapat kiváló munkával helyrehozta az autó sérüléseit és már a szombati első szakaszon a leggyorsabb voltam, de a legfontosabb az öt bónusz pont megszerzése volt. Így kevésbé csökkent az előnyöm. Sok dolgot tanultam a hétvégén, ami a jövőben még jól jöhet.” 

A következő versenyt Görögországban rendezik, ahol, ha Rovanpera 91 pont fölé tudja növelni előnyét a második helyezett előtt, akkor megszerezheti első vb címét. 

Friss