2024. május 05. 14:10

KezdőlapWRCTanak: Moncet inkább motort készítsen! 

Tanak: Moncet inkább motort készítsen! 

-

Ott Tanak azt követően, hogy megszerezte idénybeli harmadik győzelmét a Rally Világbajnokságon, kijelentette, hogy Julien Moncet nem lenne a legjobb ember a Hyundai Motorsport vezetésére. 

Julien Moncet csapatigazgató-helyettesként irányítja jelenleg a Hyundai Motorsport WRC csapatát, mióta Andrea Adamo decemberben váratlanul elhagyta a koreai gyártót. 

Moncet irányításával fejezték be a Rally1-es Hyundai autók elkészítését, majd egy mély gödörből kimászva a csapat Ott Tanak révén a hétvégi Ypres Rallyn, már idei harmadik győzelmét szerezte. 

A Dirtfish a sikerek után felvetette Ott Tanaknak, hogy Julien Moncet akár a csapatvezetői tisztséget is betölthetné. A 2019-es világbajnok azonban váratlan feleletet adott. 

“Julien Moncet nem a megfelelő ember erre a tisztségre – mondta Ott Tanak. – Úgy értem, ő egy nagyszerű ember, aki nagyon jó motort tud készíteni, mindig is motorral foglalkozott és a Hyundainak most jó is a motorja. Szóval szerintem inkább motort készítsen.” 

Julien Moncet szerint stabilabbá válna a csapat egy csapatvezetővel. 

“A csapatnak szüksége van egy igazi csapatvezetőre, aki stabillá tenné, függetlenül attól, hogy az én lehetnék, vagy valaki más – mondta a csapatigazgató-helyettes, aki a hajtásláncért is felelős a Hyundainál. – A Monte-Carlo Rally óta nagyon sok idő eltelt, de továbbra sem lehet tudni, hogy a következő versenyen ki vezeti a csapatot. A mostani sikerek a csapat közös munkájának köszönhető, együtt dolgozunk és mindent megteszünk, hogy előre lépjünk.” 

Friss