2024. április 24. 04:10

KezdőlapWRCOliver Solberg: Finnország egy csapás volt, de most megkönnyebbültem 

Oliver Solberg: Finnország egy csapás volt, de most megkönnyebbültem 

-

Oliver Solberg bár a Finn Rallyn csak az első pénteki szakasz első kanyarjáig jutott, Belgiumban már karrierje legjobb eredményét érte el a negyedik helyen zárva. 

“Megkönnyebbültem – mondta Oliver Solberg az Autosport.com oldalnak az Ypres Rally negyedik helye után. – Azt gondolom, hogy egész évben jó volt a tempónk, és néhányszor közel kerültünk egy jó eredményhez, de nem sikerült azt elérni.” 

Petter Solberg fia számára komoly csapás volt a Finn Rally első pénteki szakaszán az első kanyarban kiesni, de a Hyundai kitartott mögötte. 

“A finn baleset nem az önbizalmamnak volt egy csapás, hanem az életemnek, mert a rallysport az életem. A csapat azonban kitartott mellettem és azt mondták, hogy tudod, hogy gors vagy és tudod, hogy miként kell egy ilyen autót vezetni, ne törj le egy baleset miatt. Ez nagyon sokat segített, hogy Belgiumban jó teljesítményt tudjak nyújtani. Az autó is nagyszerűen működött és a jó teljesítménnyel sikerült valóban jó eredményt elérni.” 

Oliver Solberg a negyedik hely után a bajnokság 13. helyére lépett, a következő görög Acropolis Rallyn, azonban Dani Sordo vezetheti a harmadik Hyundait. 

Friss