back to top
2024. május 18. 09:01

KezdőlapWRCLatvala: Katsutának ezentúl a dobogóért kell harcolnia 

Latvala: Katsutának ezentúl a dobogóért kell harcolnia 

-

Takamoto Katsuta sok műszaki hiba után is az Ypres Rally ötödik helyén zárt, csapatfőnöke, Jari-Matti Latvala szerint pedig mostantól a dobogóért kell harcolnia. 

Takamoto Katsuta az eddigi kilenc versenyből ötször a legjobb öt között zárt a Rally Világbajnokságon és a pontversenyben is az ötödik helyen áll 24 pontra a dobogós Elfyn Evanstől és 28 ponttal megelőzve a hatodik Craig Breent. 

“Takamoto nagyszerű munkát végzett Belgiumban – mondta Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke. – Az idei évben nagyszerű szezont produkál és egyértelműen tett egy lépést előre. Most azonban még egy lépést kell megtennie, és a dobogóért kell harcolnia. Erre úgy lehet képes, hogy növeli önbizalmát, amivel nőni fog tempója is.” 

Katsuta egyetért Latvalával, növelni szeretné tempóját. 

“Jó látni az idei szezon alakulását, de még jobban szeretném növelni a tempómat – mondta a 29 éves japán pilóta. – Szeretnék nagyobb veszélyt jelenteni a dobogóért harcolók számára, ami nagyobb kockázatvállalást jelent és ezt csak lépésről lépésre haladva tudom elérni. Tavaly Észtország, Finnország és Belgium is katasztrófa volt számomra, ezért idén csak szerettem volna ezeket a versenyeket befejezni, most ez sikerült.” 

Katsuta számára természetesen a Japán Rally lesz idén a legfontosabb verseny. 

“A belga versenyt követően jobban érzem magam az autóban aszfalton, ezért pozitívan várom a spanyol és japán versenyeket is. Szeretnék tovább gyorsulni Spanyolországban, hogy még jobb eredményt érhessek el a Japán Rallyn. A hazai versenyemen komoly elvárások lesznek velem szemben, sokan fognak szurkolni, ezért ott nagyon jól kell szerepelnem.” 

Friss