2024. április 20. 07:24

KezdőlapWRCAz M-Sport jövőre egész szezont szeretne Loebbel

Az M-Sport jövőre egész szezont szeretne Loebbel

-

Malcolm Wilson 2023-ban szeretné, ha minden WRC fordulóban indulna Sebastien Loeb, bár valószínűbb, hogy a kilencszeres bajnok a következő szezonban is csak néhány versenyen áll rajthoz.

Az idei év legnagyobb M-Sport sikere Loeb Monte-Carlo Rallyn elért első helye volt. Ezen kívül Craig Breen szerzett egy második helyet Olaszországban, de az a várakozás, hogy a korán elkezdett fejlesztések miatt a Ford meglepheti a többieket a Pumával nem igazolódott be.

Valójában Loebnek sem jött ki a lépés a többi versenyen. Portugáliában műszaki hiba miatt hamar elúszott a versenye, a Safari Rallyn pedig nyolcadik lett, de az afrikai futam amúgy is inkább szerencsejáték.

A jövő heti Akropolis Rally lesz Loeb negyedik, és egyben utolsó, WRC-szereplése a szezonban, és jelenleg nincs megállapodása az M-Sporttal a jövő évről. Malcolm Wilson fokozott figyelemmel foglalkozik a kérdéssel, mivel most már mélyebben érti, mitől olyan különleges a kilencszeres bajnok.

Most már igazán értem, hogy miélrt veszítettünk el kilenc bajnokságot amikor ellene harcoltunk. Csak bele kell gondolni, hogy akkor a harmincas éveiben járt, most pedig 48, és még mindig csinálja. Tehát, hogy őszinte legyek, nagyon büszke vagyok arra, amit elértünk, amikor megnyerte azt a kilenc egymást követő bajnokságot, mert nagyon közel voltunk hozzá. És persze most, amikor vele dolgozol, rájössz, hogy még mindig mennyire jó, és még 10 évvel idősebb is” – méltatta Loeböt Malcolm Wilson.

„Őszintén, szóhoz sem jutok, hogy hogyan tud még mindig ezen a szinten versenyezni. De szerintem az a legfontosabb, hogy élvezi a versenyzést, és imádja az autót. Annyira nyugodt, amikor vezet, és ez látható a teljesítményén. Csak meg kell nézni a futamokat ahol indult, és mit tett értünk. Portugáliában vezettett, majd fantasztikusan ment Kenyában is. Tehát tudjuk, mennyire élvezi a versenyzést, és ez a döntő.”

Loeb
Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Wilson azt is elárulta, hogy már beszélt Loebbel arról, hogy 2023-ban több versenyen induljon.

„Nem titok, hogy keresem a módját, hogy rávegyem őt, hogy több versenyen induljon. Biztosan nem akar majd egy teljes bajnokságot, ami pedig nagyon vonzó lenne számunkra, de ha sikerül megszereznünk néhány versenyre, akkor mindenképp igent mondunk rá” – mondta Wilson.

Loeb a tereprally versenyek miatt sem tud teljes szeont menni jövőre. A Dakaron és a tereprally vb-n indul a Prodrive autójával, és az Extrem E-ben is részt vesz, így mindenképp ütköznek az időpontok.

Ugyan Malcolm Wilson nagyon erős tárgyalópartner, de neki is kevés az esélye arra, hogy más útra térítse a bajnokot, és ezt el is ismeri: Nem, azt hiszem, más munkái is vannak, és hogy őszinte legyek, nem hiszem, hogy egy teljes szezont akarna teljesíteni.”

Loeb
Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:Dirtfish

Friss