2024. április 26. 18:54

KezdőlapWRCGryazin elmondta, hogy élte meg az Észt Rally kihagyását

Gryazin elmondta, hogy élte meg az Észt Rally kihagyását

-

Nikolay Gryazin bár nevezett az Észt Rallyra és Finn Rallyra is, végül csak Finnországban tudott autóba ülni, miután Észtországba nem léphetett be. 

Oroszország Ukrajna elleni háborúja miatt az FIA korábban különböző szabályokat vezetett be az orosz és fehérorosz versenyzőkkel szemben, és bár ettől még indulhatott volna Észtországban Nikolay Gryazin és navigátora, Konstantin Aleksandov is, azonban az ország belügyminisztere éppen az Észt Rally idejére tiltotta meg az orosz állampolgárságú személyek belépést az országba. 

“Az észt kormány így döntött, és én törvénytisztelő vagyok – mondta Nikolay Gryazin az orosz Championat oldalnak. – Nem okozott problémát, hogy a WRC+ oldalon nézzem a versenyt.” 

Gryazin végül Finnországban már indulhatott is a versenyen, azonban csupán a shakedown-ig jutott, ahol balesetet szenvedett. 

“Amikor borultunk a shakedown szakaszon, a bukócső hátsó részének valami szikla neki ütődhetett, amit elsőre nem is vettünk észre, úgy tűnt, hogy az autó nem sérült meg nagyon. A szervízben aztán az ellenőrzés során már kiderült, hogy egy horpadás lett az bukócsövön, ami miatt már nem tudtuk folytatni a versenyt.” 

A WRC2-ben szereplő versenyző legközelebb az Acropolis Rallyn áll rajthoz, de szeretne indulni Japánban is, ez azonban még kérdéses. 

“Még mindig nem dőlt el, hogy lesz-e Japán Rally, és bár a szervezők úgy készülnek, hogy lesz verseny, de ismét elkezdték bevezetni a járvány miatti korlátozásokat. Csapatunk szkeptikus a versenyt illetően.” 

Friss