2024. április 24. 15:28

KezdőlapWRCSordo: Nem csak a tempó fog dönteni 

Sordo: Nem csak a tempó fog dönteni 

-

Dani Sordo idei harmadik versenyére készül az Acropolis Rally alkalmával, és szeretne továbbra is dobogós helyen célba érni. 

Dani Sordo idén harmadszor ülhet be a Hyundai Rally1-es autójába a Portugál Rally és Szardínia Rally után, és mindkét versenyen a harmadik helyen zárt, a spanyol versenyző azonban ezt most a görög Acropolis Rallyn teheti, ahol csupán 2013-ban tudott dobogóra állni a Citroen versenyzőjeként. 

“Nagyon nehéz versenynek ígérkezik az idei Acropolis Rally a nagy meleg miatt, mely az autókat és a versenyzőket is megviseli – mondta Dani Sordo. – A görög szakaszok nagyon igénybe veszik a gumik terhelhetőségét, ezért nem csak a tempó fog dönteni.

Persze mindenki a határon fog autózni, de helyenként muszáj lesz beosztva és nem gyorsan vezetni. Amennyiben eső érkezik, úgy pedig még nehezebbé válhat a verseny a csúszós szakaszok miatt. Eddig mindkét idei versenyünkön dobogón zártunk, ezért ezt szeretnénk Görögországban is elérni.” 

A spanyol versenyző idei két versenye után a világbajnokság kilencedik helyéről várhatja a görög versenyt. 

Az idei Acropolis Rallyn 16 szakasz vár a versenyzőkre, melyek versenytávja összesen 303.3 km, amik teljesítését a 30 fok feletti meleg nehezíthet meg a versenyzők és az autók számára egyaránt.   

Friss