2024. április 23. 08:25

KezdőlapWRCEvans: Most befejeznénk a Szardínián elkezdett munkát 

Evans: Most befejeznénk a Szardínián elkezdett munkát 

-

Elfyn Evans évközben ráérzett a Rally1-es autóra, és Szardínián elégedett volt tempójával, ezért az Acropolis Rallyn is bízik benne, hogy a dobogóért tud harcolni. 

Elfyn Evans számára nehezen indult a szezon, de sikerült megtalálnia jó tempóját a Rally1-es autóval is, amit az elmúlt négy versenyen elért három második helye is jól mutat. 

Szardínián ugyancsak a dobogós helyekért tudott harcolni, mielőtt műszaki hibás lett autója, ezért a közelgő Acropolis Rallyn is hasonlóban bízik. 

“Észtország és Finnország gyors szakaszai után Görögország teljesen más kihívást tartogat – mondta Elfyn Evans. – Szardínián nagyon jól éreztem magam az autóban és a tempónk is jó volt, ezért Görögországban is hasonlóban bízom. Szardínián sajnos problémánk lett, ezért az ott megkezdett munkát most az Acropolis Rallyn szeretnénk befejezni. Valószínűleg nagyon meleg és nehéz verseny lesz, de pont erről ismert a görög verseny. Ráadásul tavaly láthattuk, hogy ha esik minden a feje tetejére állhat.” 

A vb harmadik helyén álló Evans 2012-ben még a WRC Academy mezőnyében debütált az Istenek Versenyén, akkor azonban nyerni tudott, míg tavaly már a Toyota versenyzőjeként a hatodik helyen zárt. 

Az idei Acropolis Rallyn 16 szakasz vár a versenyzőkre, melyek versenytávja összesen 303.3 km, amik teljesítését a 30 fok feletti meleg nehezíthet meg a versenyzők és az autók számára egyaránt. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss