2024. április 25. 01:53

KezdőlapWRCRovanpera: A bajnokságnak még nincs vége 

Rovanpera: A bajnokságnak még nincs vége 

-

Kalle Rovanpera idei nagyszerű teljesítménye után a belga Ypres Rallyn is hatalmas balesettel megtorpant, azonban szeretne visszatérni a sikeres útra az Acropolis Rallyn, hiszen jól tudja, még nincs vége a bajnokságnak. 

Kalle Rovanpera az Ypres Rallyig lezajlott nyolc versenyből ötöt megtudott nyerni, úgy, hogy közben nagyobb hibát sem vétett. Belgiumban azonban már a pénteki második szakaszon hatalmasat esett, ami után csak a Power Stage megnyerésével tudta javítani előnye csökkenését. 

“Belgium nehéznek bizonyult számunkra – mondta Kalle Rovanpera. – Görögországban ezért vissza kell térnünk a Belgium előtt járt útra és egy jó versenyt kell bemutatnunk. A bajnokság még nem ért véget, az csak az utolsó verseny végén jön el. Továbbra is erős teljesítményt kell nyújtanunk. Az Arcopolis Rally nagyon jól sikerült számunkra tavaly, de ha idén száraz verseny lesz, akkor a péntek nagyon nehéz lehet. Ugyanakkor a közvetlen riválisainknak sem lesz könnyebb.” 

A 21 éves toyotás 72 pont előnnyel vezeti a világbajnokságot a görög verseny előtt. 

Az idei Acropolis Rallyn 16 szakasz vár a versenyzőkre, melyek versenytávja összesen 303.3 km, amik teljesítését a 30 fok feletti meleg nehezíthet meg a versenyzők és az autók számára egyaránt. 

Friss