2024. április 20. 07:01

KezdőlapWRCTanak nem eresztené a fonalat 

Tanak nem eresztené a fonalat 

-

Ott Tanak nagyszerű formában versenyzett augusztus során, hiszen nyerni tudott Finnországban, majd Belgiumban is, így hasonló eredményben reménykedik az Acropolis Rally előtt is. 

Úgy tűnik, a Hyundai Rally1-es autója sokkal inkább fekszik Ott Tanaknak, mint a korábbi WRC, hiszen idén már három versenyen is tudott nyerni. 

A 2019-es világbajnok két győzelem után érkezik Görögországba, így ott is bízik a jó eredményben. 

“Az Acropolis Rally egy nagyszerű verseny – mondta Ott Tanak. – A szakaszok sokkal simábbak, mint aminek tűnnek, és nagyszerű rajtuk vezetni. A tavalyi időjárás alaposan meglepett, nem számítottunk csapadékra korábban.

Az Ypres Rally győzelme után pozitív hangulatban megyünk Görögországba, ahol tavaly sikerült dobogón zárnunk, ezért ebben bízunk most is. Aszfaltos verseny után nagy kihívás murván menni, de tudjuk, hogy jó a tempónk ezen a felületen is, miután sikerült Szardínián és Finnországban is nyerni.” 

Tanak idei jó formájának köszönhetően átvette csapattársától, Thierry Neuville-tól a vb második helyét, bár így az Acropolis Rally első napján koszos utakon kell vezetnie. 

Az idei Acropolis Rallyn 16 szakasz vár a versenyzőkre, melyek versenytávja összesen 303.3 km, amik teljesítését a 30 fok feletti meleg nehezíthet meg a versenyzők és az autók számára egyaránt. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss