2024. április 27. 03:28

KezdőlapWRCAz Istenek Versenyén dől el a Junior Vb cím, négyen esélyesek 

Az Istenek Versenyén dől el a Junior Vb cím, négyen esélyesek 

-

A görög Acropolis Rally lesz a Junior WRC utolsó idei versenye, mely előtt még négyen esélyesek a végső világbajnoki címre. 

Igen szorosan alakult a Junior WRC idei szezonja, hiszen a címvédő Sami Pajari csupán hat pont előnnyel rendelkezik. Hat ponttal a negyedik helyezett előtt! A címvédő volt az egyetlen ugyanis, aki két versenyt is tudott nyerni, így pontszám alapján egyelő egységet gyűjtött Jon Armstronggal, aki csak egy versenyt nyert. 

Jon Armstrong Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

A bajnokság harmadik helyén az észt Robert Virves áll mindössze 1 pont hátránnyal, pedig versenyt nem tudott nyerni, de kétszer lett második és egyszer harmadik. 

A bajnoki cím negyedik esélyese pedig Lauri Joona, aki szintén egy versenyt tudott nyerni és mindössze hat ponttal követi a bajnokság élén állókat. 

Robert Virves Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Az évvégi végeredményben azonban az öt futamból csak a négy legjobb eredmény fog számítani, ugyanakkor a szezonzáró Acropolis Rallyn dupla pontokat osztanak, az azonban nem változik, hogy minden szakaszgyőzelem is 1 pontot ér. 

A négy bajnokaspiráns versenyző szinte egyforma eséllyel kezdheti a görög szezonzárót, a bajnok pedig jövőre 4 futamból álló WRC2-es programot teljesíthet Ford Fiesta Rally2-vel. 

Lauri Joona Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

A Junior WRC élmezőnyének állása a szezonzáró előtt 
1. Sami Pajari 85 pont (2 győzelem, 2 dobogós eredmény, 1 kiesés)
2. Jon Armstron 85 pont (1 győzelem, 2 dobogó)
3. Robert Virves 84 pont (3 dobogó)
4. Lauri Joona 79 pont (1 győzelem, 3 dobogó) 

Friss