2024. május 05. 13:52

KezdőlapWRCTanak: A Hyundainak erősebb vezetés kell 

Tanak: A Hyundainak erősebb vezetés kell 

-

A Hyundai bár elindult az utóbbi versenyeken felfelé Ott Tanak három győzelmének köszönhetően, azonban a 2019-es világbajnok továbbra sem elégedett a csapatvezetéssel. 

A Hyundai Motorsport vezetését tavaly december óta Julien Moncet végzi csapatigazgató-helyettesként, azonban Ott Tanak nem elégedett munkájával. 

A 2019-es világbajnok az Ypres Rallyn aratott győzelme után azt mondta, hogy Moncet jobban teszi, ha visszatér a régi munkájához, a motorkészítéshez, mintsem a Hyundai Motorsport végleges csapatvezetője lenne. 

Most egy újabb interjú során ismét megerősítette, hogy nem elégedett a csapatvezetéssel. 

“A Legnagyobb feladatot a Hyundai még nem végezte el, nem talált megfelelő csapatvezetőt – mondta Ott Tanak. – Ha ezt is sikerül megoldani, akkor minden a helyére kerül. A Hyundai nagyszerű dolgokat érhet el, azonban mióta elvesztettük Andrea Adamot, a csapat lejtmenetben van. Nyerhetünk versenyeket, de ennél a Hyundai sokkal többre lenne képes. Ezek eléréséhez azonban erős csapatvezetésre van szükség.” 

Elégedettlensége miatt felreppent az a pletyka, miszerint Ott Tanak az M-Sporthoz tart 2023-ra. 

“Az M-Sportnak semmi köze a Hyundai csapatvezetéséhez. – jelentette ki végül a 2019-es világbajnok. – Nagyon keményen dolgoztunk a Hyundaiért, ez pedig csak egy pletyka.” 

Friss