2024. április 26. 16:47

KezdőlapWRCAz M-Sport alaposan feladta a leckét Loebnek 

Az M-Sport alaposan feladta a leckét Loebnek 

-

Idei negyedik versenyére készül Sébastien Loeb az M-Sport csapatával a görög Acropolis Rally alkalmával. Malcolm Wilson csapatának elvárásai pedig nem kicsik a kilencszeres rally világbajnok felé. 

Sébastien Loeb rögtön az első versenyén nyerni tudott az M-Sport színeiben a Monte-Carlo Rallyn, majd Portugáliában vezette a versenyt, végül azonban nem tudott célba érni. Harmadik versenyén, Kenyában pedig szakaszt nyert a francia legenda. 

Mindezek után mit is várhatna az M-Sport Loebtől az Acropolis Rallyn? Hogy nyerjen! 

A kilencszeres világbajnok utoljára 2012-ben versenyzett utoljára az Istenek Versenyén, igaz akkor nyert is a Citroen versenyzőjeként. 

Az M-Sport szerint így nem nagy elvárás Loebtől a győzelem. 

“A Montén nyert, Portugáliában vezetett, míg Kenyában szakaszt nyert, ezek után elvárható a győzelem Sébastien Loebtől – mondta Richard Millener az M-Sport csapatvezetője a Dirtfishnek. – A Monte után kár, hogy Portugáliában és Kenyában nem tudott nyerni, pedig ezeken a versenyeken is nagyon jól érezte magát az autóban. Seb nyomás nélkül mehet Görögországba versenyezni, ezért ő is a győzelmet tűzte ki célul, mi pedig ehhez mindent megadunk számára.” 

A görög verseny előtti teszt is jól sikerült a 48 éves, a vb nyolcadik helyén álló francia versenyzőnek, csupán egyszer kellett szünetet tartania, amikor az egyik kanyarban a bokrok közé csúszott. 

Loeb mellett Craig Breen, Gus Greensmith, Pierre-Louis Loubet, valamint Jourdan Serderidis vezethet Görögországban egy-egy Ford Puma Rally1-es autót. 

Friss