2024. április 24. 18:35

KezdőlapWRCIgazat mondott az M-Sport - Új-Zélandi nevezések 

Igazat mondott az M-Sport – Új-Zélandi nevezések 

-

Megjelent az Új-Zéland Rally nevezési listája, mely bár nem túl hosszú, így is választ adott egy, az Ypres Rally után felmerült kérdésre. 

Az M-Sport visszaléptette Adrien Fourmaux-t a görög Acropolis Rallytól, miután az Ypres Rally utolsó napján balesetet szenvedett a francia versenyző és Fordját nem tudta volna a csapat megjavítani időben. 

Azonban Adrien Fourmaux azt követően olyan posztot tett közzé, melyben mintha elköszönt volna a csapattól, azonban az M-Sport mindenkit igyekezett megnyugtatni, hogy Fourmaux visszaléptetése csak a görög verseny idejére szólt. 

Az Új-Zéland Rally nevezési listájának megjelenése után pedig kiderült, hogy Adrien Fourmaux valóban folytathatja a szezont a fordos csapattal. 

A nevezési listán összesen 11 Rally1-es autó található, az M-Sport négy (Craig Breen, Gus Greensmith, Adrien Fourmaux, Lorenzo Bertelli), a Toyota ugyancsak négy (Kalle Rovanpera, Elfyn Evans, Takamoto Katsuta, Sébastien Ogier), a Hyundai pedig három (Ott Tanak, Thierry Neuville, Oliver Solberg) autót állít rajthoz. 

A WRC2-ben 12-en állnak rajthoz, a győzelemért vélhetően Hayden Paddon és Kajetan Kajetanowicz küzdhet meg. 

A listát még hat nemzeti értékelésben résztvevő páros teszi teljessé. 

Az Új-Zéland Rally a világbajnokság 11. futama lesz szeptember és október fordulóján, a versenyen 17 szakasz vár az indulókra, a versenytáv pedig 276.44 km lesz. 

A klasszikus verseny 10 év, 2012 után tér vissza a világbajnokságra.

Friss